Despre noi

Home » Despre noi

Asociația EnCaRe Environmental Care Resources a luat ființă din dragoste pentru natură, la 04.06.2019. 

În centrul acțiunilor noastre este respectul pentru mediul înconjurător,
CASA tuturor.

EnCaRe este un ONG care vrea să transmită dragostea față de natură, printr-o viziune științifică a ecosistemelor și o abordare nouă de acțiune; acesta este  un ONG care crede în puterea exemplului, în forța cuvintelor și în importanța educației.

Credem că acolo unde dau greș acțiunile și abordările convenționale trebuie să existe o schimbare și suntem dispuși să abordăm cu creativitate și ingeniozitate problemele care se vor ivi.

Credem că datorită schimbării de paradigme și de forme de interacțiune, între noi și natură este necesară o reapropiere, o reeducare și o readaptare, nu doar de la oameni spre natură, ci și de la natură spre oameni.

Este evident că nu putem trata natura ca pe un muzeu și să o îngrădim sau izolăm de noi! În această formulă doar restrângem din ce în ce mai mult arealele în care natura își poate dezvolta cursul normal și o obligăm să iasă din falsele limite impuse pe care noi i le atribuim. Ajungem astfel să întâlnim un mediu ostil pe care de fapt noi îl creăm, această formulă de macro-grădini zoologice și botanice în formă de parcuri și rezervații pe care le avem în prezent nemaifiind una valabilă. Credem că trebuie să găsim din nou soluții integrative în care natura și noi să putem împărți aceleași spații, iar pentru asta trebuie să învățăm să folosim o altă formă de interacțiune.

Scopul nostru este să apropiem omul de natură dintr-o perspectivă de incluziune, în care omul să recunoască mediul natural ca fiind mediul său.

Misiunea: Prin acțiunile noastre urmărim să readucem oamenii aproape de natură, învățând împreună cum să o protejăm și să folosim într-o formă sustenabilă resursele pe care aceasta ni le oferă.

Asociația EnCaRe Environmental Care Resources face parte din proiectul IncrEdible, o inițiativă socială care are ca scop apropierea oamenilor de natură prin educație. Începând cu 2019, IncrEdible a creat și predat diferite cursuri de formare despre procesarea produselor din flora spontană, folosirea sustenabilă a resurselor din gospodărie, recoltarea sigură și sustenabilă a ciupercilor, valorificarea plantelor medicinale din flora spontană sau cursuri introductive despre diferite științe naturale.

encare-ong-mediu-educatie-activitati-cunoastere-natura-copii-activitati-natura
Floare de piersic cu o albina care culege polen
encare-despre-noi-contact