Program „Educație în Foraging”

Home » Programe » Școala naturii » Program „Educație în Foraging”

Acest program recreațional este gândit pentru copiii, profesorii și comunitățile din zonele rurale, și are ca scop aprecierea patrimoniului natural al locurilor în care s-au născut.

 

De ce un asemenea program?

Societatea rurală actuală s-a îndepărtat destul de mult de natură, chiar dacă practic crește și se dezvoltă în mijlocul ei. Foragingul în mediul rural (culesul din natură cu diferite scopuri de utilizare a elementelor) este practicat de cele mai multe ori fără a ține cont de consecințele intervenției abuzive asupra mediului.

Acest program educațional bazat pe experimentarea directă duce la restabilirea legăturilor firești între copii și mediul natural în care trăiesc, cu nenumărate beneficii pe termen lung pentru ambele părți. 

 

Intenția noastră este să creștem cantitatea de resurse educative despre mediul natural, cu preponderență în mediul rural, în limba română, și să le punem la dispoziția tuturor.

 

  • Pentru a ne duce la capăt obiectivul, cooptăm instituții, firme private și voluntari care să ne susțină în acest proiect ce se vrea a evolua pe parcurs, mărind raza și intensitatea de acțiune a programului.

  •  

Ce presupune programul?

Subiectele care vor fi puse la dispoziție vor cuprinde informații despre culesul responsabil și sigur al plantelor sălbatice comestibile, termenele de valabilitate și modalitățile corecte de preparare, despre plante otrăvitoare și intoxicații accidentale produse în cazul consumului acestora. 

 

 

Scopul programului:

informarea copiilor și profesorilor din mediul rural despre practicile sigure din punct de vedere sanitar-veterinar în ceea ce privește recoltarea, consumul și valorificarea plantelor sălbatice comestibile

  

Obiectiv:

instruirea unui număr nelimitat de copii și profesori din școlile comunităților rurale în ceea ce privește culegerea responsabilă, consumul și valorificarea sustenabilă a plantelor sălbatice comestibile din mediul natural caracteristic zonelor în care locuiesc

 

 

Rezultate:

prin intermediul interacțiunii directe cu mediul natural, copiii învață să identifice plantele sălbatice care sunt de folos omului, învață rolul omului în ecosistemul în care trăiește și modalitățile prin care pot interacționa într-un mod sustenabil cu natura

 

  1. Difuziune: să împărtășești cu prietenii sau cunoștințele tale materialele informative pe care le lansăm
  2. Să vorbești despre noi: să duci vorba mai departe despre proiectul pe care îl avem poate fi mult mai de ajutor decât îți poți imagina. Legăturile adună oameni, iar asta face să se întâmple lucruri!
  3. Să te oferi voluntar: poți să ne ajuți la îndeplinirea diferitor task-uri, iar acestea sunt mai variate decât la o primă vedere. Poți completa formularul apăsând butonul de mai jos, iar noi vom prelua informațiile legate de lucrurile la care te pricepi și vom vedea dacă și cum putem fi compatibili. 🙂

Vrei să te implici și tu? Vrei să te abonezi la Newsletter? Sau să fii voluntar? Contactează-ne și o să vedem cum poți să ajuți!